понедељак, 31. март 2014.

                                 Santa Barbara kocke...


Sastojci

Priprema


  1. 1
    Pjenasto izmiksajte bjelanjca sa secerom da dobijete gustu masu.
    U to dodajte brasno,mljevene orase i prasak za pecivo i mijesate sa spatulom dok se smjesa ne sjedini.
    Stavite peci u zagrijanu pecnicu na 190C oko 20tak min.
    Peceni biskvit ostavite da se potpuno ohladi.
  2. 2
    KREMA:
    Od 700ml. mlijeka oduzmite malo mlijeka i pomijesajte sa jajima i vanillom puding.
    U ostatak mlijeka dodajte 5 zlica secera i stavite da se kuha.
  3. 3
    U kipuce mlijeko dodajte smjesu pudinga i jaja i zatim mijesajte da se smjesa zgusne.
    Skinite sa ringle i ostavite da se potpuno ohladi.

  4. 4
    U hladnu kremu dodajte omeksali maslac i izmiksajte dobro.
    Kremu podijelite na dva dijela.
    U jedan dio kreme dodajte 2 rebra otopljene kuhinjske cokolade.
  5. 5
    Na hladan biskvit stavite prvo zutu kremu,zatim cokoladnu kremu i na kraju slag pjenu.

Нема коментара:

Постави коментар