понедељак, 09. јун 2014.

Natasine torte...

Milka torta jednostavno najbolja




milka-torta
  • BISKVIT:
  • 12 bjelanjaka
  • 12 žlica šećera
  • 20 dkg mljevenih prženih lješnjaka
  • 2 žlice brašna
  • KREMA:
  • 12 žumanjaka
  • 10 dkg šećera
  • 3 žlice brašna
  • 10 dkg šećera
  • 3 pudinga od vanilije
  • 1 l mlijeka
  • 20 dkg Milka čokolade sa sjeckanim lješnjacima
  • 20 dkg bijele Milka čokolade
  • 25 dkg margarina
  • 500 ml šlaga

BISKVIT SA LJEŠNJACIMA

1. Izmutite 3 bjelanjka u čvrsti snijeg i postepeno dodajte 3 žlice šećera, nastavite miksati još malo dok se sve sjedini.
2. Kuhačom umiješajte 5 dkg mljevenih prženih lješnjaka i pola žlice brašna.
smjesa od lješnjaka

3. Na dno kalupa (moj je okrugli 26 cm) postavite masni papir i ulijte pripremljenu smjesu.
jedan kalup


4. Stavite peći na 200 stupnjeva 15 minuta.
kore sa lješnjacima

5. Kada je pečeno rubove odvojite nožem, a dno odlijepite od masnog papira, tako ćete dobiti uredne biskvite.
6. Ponovite postupak još tri puta, tako da dobijete 4 biskvita, bitno je da svaki pripremate posebno.
gotove kore

KREMA SA MILKA ČOKOLADOM

1. Žumanjke pjenasto umutite sa 10 dkg šećera.
2. Posebno umutite 3 žlice brašna, 10 dkg šećera i 3 pudinga od vanilije, dodajte koliko treba od 1 l mlijeka.
3. Ostalo mlijeko stavite da zavri.
4. Izmješajte zajedno žumanjke i puding.
5. Sve to ukuhajte u uzavrelo mlijeko i kuhajte dok ne postane gusto.
6. Sklonite sa vatre i podijelite na dva dijela.
7. U još tako vruće dodajte u jedan dio iskidanu čokoladu sa lješnjacima, a u drugi dio isto iskidanu bijelu čokoladu, te miješajte dok se čokolade ne istope i sjedine.
dvije čokolade

8. Ostavite da se ohladi.
9. U svaki dio dodajte po pola izrađenog margarina.
dvije kreme za tortu

MILKA TORTA SLOJ PO SLOJ

1. Biskvit – smeđa krema – žuta krema – šlag
2. Biskvit – smeđa krema – žuta krema – šlag
3. Biskvit – smeđa krema – žuta krema – šlag
4. Biskvit – dekoracija po želji
milka torta slaganje



DEKORACIJA OVE TORTE:
1. Ovu tortu sam premazala sa 500 ml šlaga,

Torta s karamelama i lješnjacima


torta sa karamel bombonima
  • BISKVIT:
  • 14 bjelanjaka
  • 2 prstohvata soli
  • 280 gr šećera
  • 340 gr pečenih mljevenih lješnjaka
  • 4 žlice oštrog brašna
  • 4 žlice kakaa
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 200 ml ulja
  • FIL:
  • 2 l punomasnog mlijeka
  • 14 žumanjaka
  • 400 gr bombona karamele s lješnjacima
  • 320 gr gustina
  • 340 gr šećera
  • 200 gr maslaca ili margarina
  • 400 ml šlaga
  • Dekoracija po želji

KREMA SA KARAMEL BOMBONIMA

1. Mlijeko 300 ml preliti preko bombona i zagrijavati na laganoj vatri da se karamele otope.
2. Od preostale količine mlijeka odvojiti 200 ml, a ostatak dodati istopljenim karamelama i pojačati malo vatru.
3. Posebno izmutite žumanjke pjenasto sa šećerom, te dodajte 200 ml mlijeka i gustina, dobro izradite da ne bude grudvica.
4. Kada mlijeko sa karamelama prokuha, lagano umiješajte žumanjke i kuhajte na laganoj vatri dok smjesa ne postane gusta.
krema-sa-karamelama

5. Nakon što je krema skuhana površinu prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
6. Nije potebno da se skroz ohladi, tako da možete u mlako dodati margarin, dobro izraditi.
7. Posebno umutiti šlag.
8. Dodati u kremu i sve dobro sjediniti.
ljesnjak smjesa

BISKVIT S PEČENIM LJEŠNJACIMA

1. Dok se krema hladi možete pripremati biskvite.
2. U 7 bjelanjaka dodati prstohvat soli i izraditi u čvrsti snijeg.
3. Postepeno dodavajte 140 gr šećera.
4. Posebno prosijte 2 žlice brašna, 2 žlice kakaa i ½ praška za pecivo.
5. Polako dodavajte bjelanjcima i miješajte kuhačom.
6. Još dodate 170 gr pečenih mljevenih lješnjaka koje isto lagano umiješate.
7. Na kraju u laganom mlazu dodate 100 ml ulja, miješate kuhačom.
karamel-krema-za-tortu

8. Ulijte u tepsiju u kojoj je postavljen masni papir (moja jepromijera 24 X 37 cm).
za-pecenje
9. Pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
biskvit-sa-ljesnjacima


10. Ostavite biskvit da se ohladi.
11. Pažljivo prepolovite, dobit ćete 2 tanka biskvita.
12. Ponovite postupak sa preostalom količinom.
13. Na kraju ćete imati 4 tanka biskvita.

TORTA S KARAMELAMA I LJEŠNJACIMA SLOJ PO SLOJ

1. Biskvit
2. Fil
3. Biskvit
4. Fil
5. Biskvit
6. Fil
7. Biskvit
8. Dekoracija po želji
slaganje-karamela



Odlična čokoladna torta

čokoladna torta
  • BISKVIT:
  • 8 jaja
  • 8 žlica šećera
  • 6 žlica brašna
  • 5 žlica kakaa
  • ½ vrećice praška za pecivo
  • prstohvat soli za bjelanjke
  • ČOKOLADNA KREMA:
  • 1 l mlijeka
  • 4 vrećice pudinga od čokolade
  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 6 žlica šećera
  • 250 g margarina
  • OSTALO:
  • 500 ml šlaga
  • 300 g marmelade po želji (marelica, šipak)
Tako mi je drago da mogu sa vama podijeliti ovaj recept, jer ova torta je definitivno najbolja čokoladna torta koju sam ikada probala. Osim mene svi oni koji su je probali komentirali su sa velikim oduševljenjem. Što se tiče ukusa mogu reći da je lagana i da se topi u ustima, kako kreme tako i biskvit sa kojim sam posebno zadovoljna. Već sada sam odlučila da ću za kćerkin prvi rođendan praviti tortu na kat sa tičinom, a ova čokoladna torta će mi obavezno ići kao donja. Biskvite sam pekla u tepsiji promjera 23 x 33 cm, jer sam ih koristila za dekoraciju kutije za cipele, a ako se peče u okruglom kalupu promjera 26 cm dobije se visoka torta. Kada želite dobiti višu tortu, količinu sastojaka povećate za pola.

SOČNI KAKAO BISKVIT

1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
2. Žumanjke dobro izraditi sa šećerom dok ne bude pjenasto.
3. Lagano dodavati brašno pomiješano sa kakaom i praškom za pecivo.
4. Na kraju lagano kuhačom umiješati čvrsti snijeg od bjelanjaka, kojem ste prilikom izrade dodali prstohvat soli.
tamni-snijeg


5. Pošto sam biskvit pekla u pravokutnoj tepsiji kojoj se ne mogu odvajati stranice, dole sam stavila masni papir za pečenje, te salila biskvit. Ako budete pekli u okruglom kalupu biskvit će vam izgledati ljepše (urednije – ravnije). Možete koristiti i ovu tehniku. U veću tepsiju na dno stavite masni papir i na njega samo obruč od kalupa (bez dna), koji ne mažete s ničim već samo salijete biskvit. Nakon pečenja kada se malo ohladi prođete sa nožem po rubu obruča da odvojite biskvit.
6. Biskvit pečete na 170 stupnjeva oko 35 minuta.
čokoladni biskvit

7. Kada biskvit budete rezali možete ga rezati na 3–4 dijela ovisi koliko vam je biskvit debeo, odnosno u kakvom kalupu ste ga pekli.
rezane kore

IZRADA ČOKOLADNE KREME

1. Izdvojite 3 dcl mlijeka koje ćete dobro izmiješati sa pudingom i šećerom da ne bude grudvica.
2. Ostatak mlijeka zakuhajte i dodajte umućeni puding i šećer koji dobro skuhate.
3. Kada je kuhano puding skolonite sa vatre i ubacite izlomljenu čokoladu, koju miješate dok se ne istopi.
kuhanje biskvita

4. Zatim sve dobro izraditi mikserom da se povežu sastojci.
5. Ostavite kremu hladiti, povremeno promiješajte da se ne uhvati kožica.
6. Kada je krema hladna treba dodati izrađeni margarin i izmiješati da se sastojci dobro povežu.
krema sa čokoladom

OVAKO SE SLAŽE ČOKOLADNA TORTA

1. Biskvit – tanko premazati marmeladom – čokoladna krema – izrađeni šlag
slojevi-na-torti



2. Biskvit (koji treba malo pritisnuti da se kreme povežu) – marmelada – krema – šlag
3. Tako treba ponavljati dok imate biskvita i krema, a slaganje završite sa biskvitom koji možete par minuta pritisnuti sa nekom tepsijom da se torta izravna.
desert sa čokoladom




Bijeli Egipat torta

Nataša Pralica, 02/11/2013

Naslovna » Torte recepti, rođendanske torte » Bijeli Egipat torta
torta bijeli egipat
  • BISKVIT:
  • 9 bjelanjaka
  • 12 žlica šećera
  • 12 žlica prženih i samljevenih lješnjaka
  • 3 žlice brašna
  • KREMA 1:
  • 0,7 dcl mlijeka
  • 10 žlica šećera
  • 2 burbon vanilin šećera
  • 9 žumanjaka
  • 8 žlica gustina
  • 80 gr margarina
  • 100 gr bijele milka čokolade
  • 1,5 dcl vrhnja za šlag
  • KREMA 2:
  • 3,5 dcl vrhnja za šlag
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 50 gr dukatele (sirnog namaza)
  • POTREBNO JOŠ:
  • 100 gr prženih krupno sjeckanih lješnjaka
  • ZA DEKORACIJU:
  • 200 gr bijele čokolade

PRIPREMA BISKVITA:
1. Izmutite 3 bjelanjka u čvrst snijeg.
2. Postepeno dodajte 4 žlice šećera dok miksate.
3. Dodajte 4 žlice lješnjaka i 1 žlicu brašna, te sve sjedinite sa kuhačom.
smjesa sa lješnjacima

4. Kalupu (moj je 26 cm okrugli) na dno postavite masni papir i ulijte smjesu.
smjesa u kalupu
5. Pecite na 180 stupnjeva oko 13 minuta, ovisno o pećnici.
pečena kora


6. Pečeno, rub odvojite nožem i ostavite da stoji na masnom papiru do slaganja.
7. Ponovite postupak još dva puta, tako da na kraju dobijete 3 biskvita.
PRIPREMA KREME 1:
1. Zakuhajte 0,5 l mlijeka sa šećerom.
2. Umutite žumanjke sa vanilin šećerom, dodajte ostatak mlijeka i gustin.
3. Kada mlijeko prokuha, sipajte smjesu i miješajte na laganijoj vatri (paziti da ne zagori).
4. Kada se zgusne, dodajte izlomljenu čokoladu i izmiješajte.
5. Ostavite da se ohladi.
6. U hladno dodajte margarin i izrađeno vrhnje za šlag.
žuta krema sa vrhnjem

7. Prije nego kremom popunite unutrašnjost torte, odvojite si za premazivanje bočnih strana.
PRIPREMA KREME 2:
1. Vrhnje izradite.
2. Dodajte šećer i dukatelu.
krema sa dukatelom
SLAGANJE:
1. Biskvit – krema 1 – krema 2 – posuti lješnjacima
slojevi torte



2. Biskvit – krema 1 – krema 2 – posuti lješnjacima
3. Biskvit – krema 1 – krema 2 – posuti lješnjacima
4. Bočne stranice premažite kremom 1 i zalijepite kockice čokolade, ako vam ostane kreme možete nastavkom za ukrašavanje ispikati rubove po površini.
ukrasi od čokolade



POSTUPAK IZRADE ČOKOLADE ZA BOČNE STRANICE:
1. Čokoladu istopite na pari.
2. Tanko razmažite po masnom papiru.
tanki sloj čokolade

3. Ostavite u zamrzivaču da se stegne nekih 10–tak minuta, ako se jače stegnula, malo ostavite na sobnoj temperaturi, bitno je da ju možete rezati na kockice.
pločice od čokolade








4. Vratite čokoladu u zamrzivač da se jako stegne.
5. Kada ju budete postavljali na tortu, učinite to brže da vam ne omekani.





Нема коментара:

Постави коментар