петак, 18. јул 2014.

za Jelence...

                                 Lemon Curd Cheesecake

Sastojci

Priprema

  1. Lemon Curd:
  2. 1
    U serpu stavite secer, jaja, sok limuna i rend.koru i mesajte 8-10 min.lagano dok se ne zgusne.
  3. 2
    Procedite kroz sitnu cediljku, dodajte seckan puter na kockice i prohladite.
  4. 3
    Ostavite da se skroz ohladi.
  5. 4
    Nemorate ga stavljati u sterilnu teglu.
    Kora:
  6. 5
    Rernu zagrejte na 200 c.
  7. 6
    Sve sastojke osim brasna stavite u jednu posudu, mutite mikserom, kad je masa kompaktna, postepeno dodavajte brasno.
  8. 7
    Masa ce vam biti gusca.
  9. 8
    Pleh manji podmazite, kasikom sipajte masu (bice vam malo teze masa je gusca, ali ide),i peci 10 min.
    Krema od sira:
  10. 9
    Rernu smanjite na 170 c.
  11. 10
    Umutite dobro quark sa secerom, dodajte jaje, i limunovu korica, a zatim sve ostalo.Mutite mikserom par minuta.
  12. 11
    Kremu sipajte na koru, i vratite u rernu, i pecite 40 min.
  13. 12
    Pecen Chees dobro ohladite.
  14. 13
    Premazite ga sa Lemon Curdom i ohladite najmanje 2-3 h.
  15. 14
    Seci na kocke.

       Klonirana Crvenkapica

    u stotoj izvedbi – crvenkapica

    Sastojci

    Priprema

    1. 1
      Za biskvit pjenasto izmiksati jaja s šećerom, medom i višnjevcem, uliti mlijeko i ulje i izmiksati te prosijati brašno s praškom za pecivo i lagano izmiješati.
    2. 2
      Uliti biskvitnu smjesu u dublji lim za pečenje premazan maslacem i posut krušnim mrvicama i peći na 175 stupnjeva 10 minuta, izvaditi ga van i posipati po njemu višnje i vratiti u pećnicu. Peći još petnaestak minuta. Višnje će pustiti svoj sok tokom pečenja i ostati na površini, vidjet ćete kasnije čar toga.
    3. 3
      Zatim lagano natopiti biskvit s malo soka iz kompota i malo višnjevca.
    4. 4
      Za kremu zakuhati puding, brašno i šećer u mlijeku i u vrući puding umiksati svježi sir! Miksati dok me dobijete skroz kremastu masu, zatim staviti na stranu da se ohladi.
    5. 5
      U slatkom vrhnju razmutiti prašak za šlag kremu vanilin i dobro izmiksati. Zatim novodobiveni šlag mirisom vanilije umiksati u kremu od pudinga i sira.
    6. 6
      Kremu žlicom rasporediti između višanja i po vrhu, potom uroniti dug i oštar nož u vruću vodu i zagladiti površinu kreme.
    7. 7
      Zakuhati preljev za torte u soku iz kompota (prema uputama na poleđini pakiranja), mješajući ga malo ohladiti i pažljivo preliti preko kreme.
    8. 8
      Dobro rahladiti i uživati!
    9. Moj stari recept za Crvenkapica kocke.
      Iznenadila sam samu sebe spoznajom koliko kreme sa svježim sirom mogu postati kremaste i bez onih nepoželjnih grudica. Probajte :)                             

      Cheesecake sa Narandzom

Sastojci

  •  Podloga: 250 gr mlevene plazme
  •   100 gr putera ( rastopiti )
  •   50 ml soka ili mleka ( otprilike )
  •  Fyl: 300 gr philadephia krem sir
  •   300 gr creme fraiche
  •   150 ml ocedjenog soka od narandze
  •   100 ml ocedjenog soka od limuna
  •   170 gr secera u prahu
  •   6 lista bele zelatine
  •  Top: 2 dl procedjenog soka od narandze
  •   1 zlicica gustin
  •   1 zlicica secera
  •   3 lista bele zelatine

Priprema

  1. Usitniti kekse pa pomesati sa rastopljenim puterom i toplim mlekom, umesiti a potom utisnuti u dno okruglog kalupa ( 20 cm ). Ostaviti u frizider dok pripremamo fil.
  2. 2
    Potopiti zelatinu u hladnu vodu ( 5 - 7 min ).
  3. 3
    zagrevati malo soka od naradze. Ukloniti sa vatre pa u soku rastopiti omeksalu i ocedjenu zelatinu. Dobro promesati da se zelatina rastopi te dodati ostatak soka. Ostaviti sa strane
  4. 4
    izmiksati zajedno krem sir, creme fraiche i secer u prahu pa polako umuksati sok sa zelatinom. Krem istresti na podlogu od keksa te poravnati. Vratiti u frizider da se krema stisne.
  5. 5
    Za top zagrevati sok od narandze pa mu dodati gustin i secer koji smo prethodno rastvorili u malo soka koje smo oduzeli od 200 ml te kuvati 2 minuta. Ukloniti sa vatre pa u vrelom soku rastopiti zelatinu koju smo prethodno namocili u hladnoj vodi i oceddeli. Ohladiti.
  6. 6
    Vocnim preljevom od narandze preliti krem. Vratiti u frizider da se preljev stisne.

  1.           

               Narančina sirnica

    Narančina sirnica /slika/1333635/

    Sastojci

    Priprema

    1. 1
      Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto.Na dno kalupa promjera 26cm stavite papir za pečenje i utisnite 2/3 tijesta,a ostatak u frižider.Pecite podlogu 7 min. na 200 stupnjeva.Kada je pečeno pustite da se malo prohladi pa ostatkom tijesta obložite 1/3 bočne stranice kalupa.Dobro spojite sa podlogom kako nadjev ne bi curio van.
    2. 2
      Za nadjev dobro izmiksajte sve sastojke i izlijte u pripremljeni kalup.Pecite na 180 stupnjeva 40-50 min.
    3. 3
      Za preljev stavite kuhati sok od naranče od kojeg ste odvojili malo soka u kojeg umiješate gustin i šećer.Kada sok od naranče prokuha ulijte smjesu od gustina i šećera i još nekoliko min. kuhajte na laganoj vatri.
    4. 4
      Pečeni kolač prelijte preljevom od naranče i stavite na hlađenje!
    5. 5
      Ako volite možete na pečeni kolač poslagati kriške naranče i onda preliti preljevom.
  2.      

            Španska torta od limuna i šafrana

    Španska torta od limuna i šafrana

    Sastojci

    Priprema

    1. 1
      Penasto umutit jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Zatim dodati prosejano brašno sa gustinom i praškom za pecivo. Sve lagano sjediniti i staviti da se peče na 180*C, oko 15-20 minuta.
    2. 2
      Za fil potopiti želatin. Zagrejati jogurt i u njemu rastopiti želatin. Izmešati sir sa šećerom, aromom i limunovim sokom. Umešati jogurt sa želatinom i na kraju čvrsto ulupanu slatku pavlaku.
    3. 3
      Ohlađeni biskvit staviti na tanjir i uokviriti ga obodom forme. Odozgo naneti fil, poravnati i ostaviti da se ohladi.
    4. 4
      Za preliv potopiti želatin. Zagrejati sok sa šećerom i 200 ml vode . Dodati šafran i pustiti da zavrije, a zatim procediti kroz gazu. U vrućoj tečnosti rastopiti želatin. Pustiti da se skroz ohladi.
    5. 5
      Ohlađeni preliv naliti preko stegnute kreme. Ostaviti da se steže oko 2, 5 sata. Zatim pažljivo odvojiti tortu od obruča i ukolniti ga. Tortu sa strane posuti listićima badema.                             
  3.                                  Cheese cake

    Sastojci

    Priprema

    1. 1
      Biskvit zamijesiti od navedenih sastojaka, rasporediti po kalupu za tortu i peći na 170 stupnjeva, oko 20-30 minuta
    2. 2
      Šlag pjenu umutiti sa 3 dcl mlijeka , potom dodati jogurt i šećer, te otopljenu želatinu.Preliti preko ohlađenog biskvita.
    3. 3
      Preljev , marmeladu i vanil. šećer umutiti u hladnoj vodi ( 0,5 dcl), a potom sve uliti u kipući sok od naranče. Pričekati 2-3 minute , te ga onda polagano preliti preko fila.
      Ostaviti da se dobro ohladi i očvrsne , pa potom vaditi iz kalupa.
    4. 4

           Maskarpone-matcha tart

      Sastojci

      •   BISKVIT
      •  10 gr zelenog caja (matcha)
      •  50 gr brasna
      •  2 jaja
      •  60 gr secera
      • Maskarpone mousse

      •  2 zelatine u prahu
      •  300 gr whipping cream (slatka pavlaka)
      •  6 zumanaca
      •  160 gr vode
      •  130 gr secera
      •  450 gr maskarpone sira
      •  1o gr zelenog caja (matcha) skuhanog u 1 dl mlijeka
      •  1 kasika vanila paste
      •  1 kasika narancine susene korice

      Priprema

      1. 1
        Ukljuciti rernu da se grije na 170 C. Pripremiti okrugli kalup 22, premazati ga uljem i posuti brasnom.
      2. 2
        Prosijati brasno i caj zajedno.
        Mixati bjelanca sa pola kolicine secera i ostaviti na stranu. Mixati zumanca sa drugom polovinom secera i polagano spojiti sa bjelancima, a potom lagano kasikom umijesati caj i brasno u jaja. Peci na 170 C, 12 minuta.
      3. 3
        Mikserom mutiti zumanca sa secerom i vodom 8 minuta na pari dok ne dostigne temperaturu od 80 C ili dok kasika ne ostavlja jasan trag iza sebe.
        Rastopiti 2 zelatine u prahu prema uputama na vrecici (ja ih rastopim sa 1 dl vode 2-3 minute ostavim i onda stavim u mikrovalnu na jos 20 sekunci). Dodati zelatinu u vrucu kremu i ostavit da se hladi.
        U ohladjeno dodati maskarpone sir i mijesati dok se svi grumencici nestanu. Dodati blago umucen whiping cream.
        Podijeliti kremu na dva dijela.
        U jedan dio dodati kasiku vanila paste i staviti preko ohladjenog biskvita u frizider da se malo stegne.

        Zatim  u drugi dio umijesati 10 gr zelenog caja (skuhanog u 100 ml mlijeka i procjedjenog),  umijesanog prvo sa malo kreme pa onda u cijelu kremu. Dodati narancinu koricu i premazati preko bijelog dijela kreme (koji bi vec treabao da bude cvrst).

      4. 4
        Ostaviti u frizider da se stegne i ukrasiti po zelji, mljevenim bademima, ili bademima rezanim na listice....
      5. 5
        Od preostalih bjelanaca napravite:
        Pavlova
        moze i ova odlicna
        Sampita
        umjesto biskvita koristite lisnato tijesto

             Multi brza Multi fina Multivitamintorta

      multi brza multi fina multivitamintorta

      Sastojci

      Priprema

      1. 1
        Svjezi sir miksati sa secerom. Dodati ocijedeno voce i lagano pomijesati tucenim vrhnjem.
      2. 2
        Biskvit staviti u kalup sa vecim rubom i namazati pekmezom. Smjesu od sira lijepo razmazati na biskvitu i pustiti da se ohladi preko noci u frizideru.
      3. 3
        Sok ulijati u lonac, dodati puding od vanilije (prasak) i dvije zlice secera. Stalno mjesajuci cekati da zakipi i brzo ulijati na smjesu od svjezeg sira.
        Tri sata u frizideru ostaviti da se ohladi i ukrasiti po volji.

      Posluživanje

      Torta u Cheescakeformatu
      Podloga: 250g Mc’ Vities Degistive keksa, 125g maslaca sobne temperature.
      Budite kreativni, koristite drugi sok i drugo voce ili koristite finu kremu od hatshepsut.
      1. 1
        Svjezi sir miksati sa secerom. Dodati ocijedeno voce i lagano pomijesati tucenim vrhnjem.
      2. 2
        Biskvit staviti u kalup sa vecim rubom i namazati pekmezom. Smjesu od sira lijepo razmazati na biskvitu i pustiti da se ohladi preko noci u frizideru.
      3. 3
        Sok ulijati u lonac, dodati puding od vanilije (prasak) i dvije zlice secera. Stalno mjesajuci cekati da zakipi i brzo ulijati na smjesu od svjezeg sira.
        Tri sata u frizideru ostaviti da se ohladi i ukrasiti po volji.

      Posluživanje

      Torta u Cheescakeformatu
      Podloga: 250g Mc’ Vities Degistive keksa, 125g maslaca sobne temperature.
      Budite kreativni, koristite drugi sok i drugo voce ili koristite finu kremu od hatshepsut.
    5.      

          Cheese cake sa pomorandzom

      Cheese cake sa pomorandzom

      Sastojci

      priprema

      1. 1
        Margarin sobne temperature  pomesati sa keksom i dobro umutiti varjacom da se sjedine, dodajuci pomalo mleka ili soka dok dobijete gustu lepljivu smesu.
        Napraviti podlogu na okruglom plehu kome se skida obod.  Ostaviti u frizider da se stegne.
      2. 2
        Umutiti pavlaku sa secerom.
        Posebno umutiti sir sa medom.
        Zelatin pripremiti po uputstvu sa kesice, kada nabubri dodati u njega malo pavlake i umutiti, zatim sjediniti pavlaku, zelatin i sir, sve umutiti mikserom i dodati koricu pomorandze.
        Ovu smesu sipati na podlogu i lepo izravnati.
      3. 3
        U manjoj posudi pomesati secer i gustin, dodati margarin i  dodajuci sok od pomorandzi zagrevati na ringli, mesajuci dok se zgusne.
        Ohladiti i preliti preko  kolaca.

        Cheese cake dobro ohladiti pre secenja. Pre skidanja obruca od pleha, nozem razdvojiti ivicu  kolaca od oboda.

Нема коментара:

Постави коментар