понедељак, 08. децембар 2014.

posno razno....

Ajvar štanglice

Ajvar štanglice


Potrebno je:

Kora:
  • 1 dcl kisele vode,
  • 1 dcl piva,
  • 8 kašika brašna,
  • 4 kašike ajvara,
  • 1/2 kašičice soli,
  • 1 kašičica praška za pecivo.
Za fill:
  • 200 g krekera,
  • 125 g margarina,
  • 0,5 dcl vode,
  • 100 g posnog majoneza,
  • 1 konzerva tunjevine,
  • 5 kiselih krastavčića.
Za premaz:
  • 4 kašike ajvara,
  • manji list oblande.

Priprema:

  1. Sve sastojke za koru izmešati kašikom, pa smesu izliti u obložen pleh i peći koru na 200°C 15 min.
  2. Za fil krekere samleti i preliti sa vodom, pa promešati.
  3. Kisele krastavčiće izrendati, a tunjevinu ocediti od viska ulja.
  4. Margarin izmutiti, pa mu dodati krekere, tunjevinu, krastavčiće, majonez, malo posoliti, pa sve sjediniti i premazati koru.
  5. Preko fila namazati ajvar, pa staviti list oblande.
  6. Ostaviti da se ohladi i oblanda omekša, pa iseći na štanglice ili kocke.
  7. Reform šniteReform šnite

Potrebno je:

  • 680 g mlevenih oraha,
  • 680 g šećera,
  • 230 g meda,
  • 6 štangli čokolade,
  • 6 kesica vanilin šećera,
  • 1,5 šolje kisele vode,
  • 1,5 šoljice ulja,
  • 18 kašika brašna,
  • 200 g margarina,
  • kašika praška za pecivo.

Priprema:

  1. Za koru pomešajte 230 g mlevenih oraha, 230 g meda, 230 g šećera, kiselu vodu, 3 štangle čokolade, 3 kesice vanilin šećera, ulje, 18 kašika brašna i kašičicu praška za pecivo.
  2. Masu sipajte u podmazan pleh i ispecite.
  3. Ohladite i presecite na tri dela.
  4. Za fil ušpinujte 450 g šećera s malo vode, dodajte 450 g mlevenih oraha i 3 štangle rendane čokolade.
  5. U ohlađenu masu dodajte 200 g penasto umućenog margarina sa 3 kesice vanilin šećera.
  6. Nafilujte tortu, isecite na kocke i pospite struganom čokoladom.
  7. Posna kapri torta
    Potrebno je
    800 g posnog keksa
    1,5 l soka od pomorandže
    6 pudinga od vanile
    300 g posne čokolade
    4 kašike ulja
    250 g posnog margarina
    500 g jagoda
    250 g šećera + 6 kašika
    100 g šećera u prahu
    posni šlag
    Priprema:
    U 1 l soka staviti 6 kašika šećera da provri, a zatim dodati 4 pudinga prethodno sjedinjena sa 200 ml soka. Skuvati fil, zatim ga ohladiti. Margarin izmiksati sa šećerom u prahu zatim dodati u ohlađeni fil i dobro umutiti.

    Jagode preliti sa 300 ml vode, dodati 250 g šećera i staviti da se kuva oko 10 minuta. Pri kraju kuvanja propasirati jagode gnječilicom za krompir. 2 pudinga sjediniti sa 150 ml hladne vode, zatim dodati u kuvane jagode i skuvati fil. Ovaj fil of jagoda brže ćete ohladiti ako ga odmah prebacite u manju vanglicu, zatim nju stavite u veću u koju ste sipali hladnu vodu. Mikserom umutiti fil, jer ćete tako jagode jaoš malo bolje propasirati, a fil će se brže ohladiti.
    Na tacnu složiti keks (200 g) koji smo prethodno umakali u sok. Kod mene je bilo u 4 reda 7 keksića. Premazati čokoladom koju smo prethodno otopili sa uljem. Staviti 5 minuta u frižider da se čokolade stegne a zatim preko čokolade trećinu žutog fila, a onda i trećinu crvenog. Ponovo složiti natopljen keks i ponoviti filovanje čokoladom, žutim filom i crvenim. Uraditi tako i treći put. Tortu završiti keksom i šlagom.
    1. Ruska salata
    Potrebno je
    500g posnog majoneza
    1 solja graska
    1 solja pasulja
    1 solja k.secerca
    2 sargarepe
    2 krompira
    so
    Priprema
    Povrce sve lepo skuvati i sjediniti sa posnim majonezom i po ukusu zaciniti.
  8. Ruska salata

Potrebno je
500g posnog majoneza
1 solja graska
1 solja pasulja
1 solja k.secerca
2 sargarepe
2 krompira
so
Priprema
Povrce sve lepo skuvati i sjediniti sa posnim majonezom i po ukusu zaciniti.
Prijatno!!!
  1. Tunafini slani mafini (posno)

  2. Potrebno:
    • 500 g brašna
    • 250 ml kisele vode
    • 40 g kvasca
    • 60 ml ulja
    • ½ kašičice šećera
    • 1 kašičica soli
    • ½ praška za pecivo
    Za fil:
    • 150 g Tunalux šunke od tune
    • 5 šampinjona
    • 1 kašika brašna
    • 200 ml vode
    • 1 paradajz
    • 50 g kukuruza šećerca
    • 2 grančice peršuna
    • začinTunafini slani mafiniU mlaku vodu staviti kvasac i šećer i ostaviti 10 minuta. Sjediniti ulje i so zatim dodati vodu sa kvascem. Brašnom, u koje smo prethodno dodali prašak za pecivo, zamesiti testo. Ostaviti 30 minuta da testo nadođe.Fil: Šampinjone sitnije iseći i na ulju propržiti. Dodati brašno i zajedno još malo propržiti, a onda naliti vodu i kuvati dok se malo ne zgusne. Skloniti sa ringle i dodati isečen paradajz bez srednjeg dela sa semenkama, iseckanu šunku od tune, kukuruz šećerac, peršun i po ukusu začinite.
      Nadošlo testo razvući na radnoj površini i iseći na 12 delova.Tunafini slani mafiniNa svaki deo staviti fil, krajeve testa povući i sastaviti tako da testo bude sa svih strana.Tunafini slani mafiniSastavljeni deo ubaciti prema dole u podmazan kalup. Gornji deo testa unakrs zaseći makazama. Peći na 200 °C oko 20 minuta.Tunafini slani mafiniTunafini slani mafiniKada su pečeni, pre nego što ih poslužite, možete premazati kečapom

3 коментара:


  1. بسم الله الرحمن الرحيم عميلنا العزيز نحن نقدم افضل خدمات تنظيف المجالس والشقق بافضل انواع

    التنظيفات المشهود لها عالميا
    شركة تنظيف مجالس بالطائف
    شركة تنظيف مجالس بجازان
    شركة تنظيف مجالس بحائل
    ونحن فى خماتكم 24 ساعة على مدار الشهر

    ОдговориИзбриши

  2. بسم الله الرحمن الرحيم عميلنا العزيز نحن نقدم افضل خدمات تنظيف المجالس والشقق بافضل انواع

    التنظيفات المشهود لها عالميا
    شركة تنظيف مجالس بالطائف
    شركة تنظيف مجالس بجازان
    شركة تنظيف مجالس بحائل
    ونحن فى خماتكم 24 ساعة على مدار الشهر

    ОдговориИзбриши