понедељак, 08. децембар 2014.

posno razno....

Ajvar štanglice

Ajvar štanglice


Potrebno je:

Kora:
  • 1 dcl kisele vode,
  • 1 dcl piva,
  • 8 kašika brašna,
  • 4 kašike ajvara,
  • 1/2 kašičice soli,
  • 1 kašičica praška za pecivo.
Za fill:
  • 200 g krekera,
  • 125 g margarina,
  • 0,5 dcl vode,
  • 100 g posnog majoneza,
  • 1 konzerva tunjevine,
  • 5 kiselih krastavčića.
Za premaz:
  • 4 kašike ajvara,
  • manji list oblande.

Priprema:

  1. Sve sastojke za koru izmešati kašikom, pa smesu izliti u obložen pleh i peći koru na 200°C 15 min.
  2. Za fil krekere samleti i preliti sa vodom, pa promešati.
  3. Kisele krastavčiće izrendati, a tunjevinu ocediti od viska ulja.
  4. Margarin izmutiti, pa mu dodati krekere, tunjevinu, krastavčiće, majonez, malo posoliti, pa sve sjediniti i premazati koru.
  5. Preko fila namazati ajvar, pa staviti list oblande.
  6. Ostaviti da se ohladi i oblanda omekša, pa iseći na štanglice ili kocke.
  7. Reform šniteReform šnite

Potrebno je:

  • 680 g mlevenih oraha,
  • 680 g šećera,
  • 230 g meda,
  • 6 štangli čokolade,
  • 6 kesica vanilin šećera,
  • 1,5 šolje kisele vode,
  • 1,5 šoljice ulja,
  • 18 kašika brašna,
  • 200 g margarina,
  • kašika praška za pecivo.

Priprema:

  1. Za koru pomešajte 230 g mlevenih oraha, 230 g meda, 230 g šećera, kiselu vodu, 3 štangle čokolade, 3 kesice vanilin šećera, ulje, 18 kašika brašna i kašičicu praška za pecivo.
  2. Masu sipajte u podmazan pleh i ispecite.
  3. Ohladite i presecite na tri dela.
  4. Za fil ušpinujte 450 g šećera s malo vode, dodajte 450 g mlevenih oraha i 3 štangle rendane čokolade.
  5. U ohlađenu masu dodajte 200 g penasto umućenog margarina sa 3 kesice vanilin šećera.
  6. Nafilujte tortu, isecite na kocke i pospite struganom čokoladom.
  7. Posna kapri torta
    Potrebno je
    800 g posnog keksa
    1,5 l soka od pomorandže
    6 pudinga od vanile
    300 g posne čokolade
    4 kašike ulja
    250 g posnog margarina
    500 g jagoda
    250 g šećera + 6 kašika
    100 g šećera u prahu
    posni šlag
    Priprema:
    U 1 l soka staviti 6 kašika šećera da provri, a zatim dodati 4 pudinga prethodno sjedinjena sa 200 ml soka. Skuvati fil, zatim ga ohladiti. Margarin izmiksati sa šećerom u prahu zatim dodati u ohlađeni fil i dobro umutiti.

    Jagode preliti sa 300 ml vode, dodati 250 g šećera i staviti da se kuva oko 10 minuta. Pri kraju kuvanja propasirati jagode gnječilicom za krompir. 2 pudinga sjediniti sa 150 ml hladne vode, zatim dodati u kuvane jagode i skuvati fil. Ovaj fil of jagoda brže ćete ohladiti ako ga odmah prebacite u manju vanglicu, zatim nju stavite u veću u koju ste sipali hladnu vodu. Mikserom umutiti fil, jer ćete tako jagode jaoš malo bolje propasirati, a fil će se brže ohladiti.
    Na tacnu složiti keks (200 g) koji smo prethodno umakali u sok. Kod mene je bilo u 4 reda 7 keksića. Premazati čokoladom koju smo prethodno otopili sa uljem. Staviti 5 minuta u frižider da se čokolade stegne a zatim preko čokolade trećinu žutog fila, a onda i trećinu crvenog. Ponovo složiti natopljen keks i ponoviti filovanje čokoladom, žutim filom i crvenim. Uraditi tako i treći put. Tortu završiti keksom i šlagom.
    1. Ruska salata
    Potrebno je
    500g posnog majoneza
    1 solja graska
    1 solja pasulja
    1 solja k.secerca
    2 sargarepe
    2 krompira
    so
    Priprema
    Povrce sve lepo skuvati i sjediniti sa posnim majonezom i po ukusu zaciniti.
  8. Ruska salata

Potrebno je
500g posnog majoneza
1 solja graska
1 solja pasulja
1 solja k.secerca
2 sargarepe
2 krompira
so
Priprema
Povrce sve lepo skuvati i sjediniti sa posnim majonezom i po ukusu zaciniti.
Prijatno!!!
  1. Tunafini slani mafini (posno)

  2. Potrebno:
    • 500 g brašna
    • 250 ml kisele vode
    • 40 g kvasca
    • 60 ml ulja
    • ½ kašičice šećera
    • 1 kašičica soli
    • ½ praška za pecivo
    Za fil:
    • 150 g Tunalux šunke od tune
    • 5 šampinjona
    • 1 kašika brašna
    • 200 ml vode
    • 1 paradajz
    • 50 g kukuruza šećerca
    • 2 grančice peršuna
    • začinTunafini slani mafiniU mlaku vodu staviti kvasac i šećer i ostaviti 10 minuta. Sjediniti ulje i so zatim dodati vodu sa kvascem. Brašnom, u koje smo prethodno dodali prašak za pecivo, zamesiti testo. Ostaviti 30 minuta da testo nadođe.Fil: Šampinjone sitnije iseći i na ulju propržiti. Dodati brašno i zajedno još malo propržiti, a onda naliti vodu i kuvati dok se malo ne zgusne. Skloniti sa ringle i dodati isečen paradajz bez srednjeg dela sa semenkama, iseckanu šunku od tune, kukuruz šećerac, peršun i po ukusu začinite.
      Nadošlo testo razvući na radnoj površini i iseći na 12 delova.Tunafini slani mafiniNa svaki deo staviti fil, krajeve testa povući i sastaviti tako da testo bude sa svih strana.Tunafini slani mafiniSastavljeni deo ubaciti prema dole u podmazan kalup. Gornji deo testa unakrs zaseći makazama. Peći na 200 °C oko 20 minuta.Tunafini slani mafiniTunafini slani mafiniKada su pečeni, pre nego što ih poslužite, možete premazati kečapom

Нема коментара:

Постави коментар